Endüstriyel tesisler, ticari işletmeler, çiftlikler, şantiyeler veya lojistik işletmeleri gibi birçok farklı işletme çoğu zaman geçici bir şekilde kullanılacak depo alanlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu alanın betonarme veya çelik konstrüksiyon gibi bir yapı sistemi kullanılarak inşa edilmesi, çok büyük bir masraf ve çok uzun bir süre gerektirecektir. Bu nedenle daha pratik ve geçici bir sistem kullanmak için hangar ve depo çadırı gibi branda sistemleri tercih edilebilir.
Tıklayın Arayın
Yavuz Sinan Mah. Atatürk Bulvarı. İMÇ 6. Blok
No:68/6308
Fatih/İstanbul
Branda Evim tarafından günümüze kadar birçok özel teşebbüs ve kamu kurumu için inşa edilmiş bu çadır sistemleri, belirli bir alanda zemin üzerinde kurularak tamamen kapalı veya tente şeklinde bir sistem elde edilir. Kimi zaman ticari malların depolanması, kimi zaman geçici bir süreyle endüstriyel ürünlerin depolanması, kimi zaman ise uçak veya kara araçları gibi büyük boyutlu araçların depolanması için bu çadır sistemleri kullanılabilir.
Hangar, depoya göre çok daha büyük bir yapıya sahip olan ve çok büyük boyutlu ürünlerin ya da eşyaların belirli bir süre depolanması için kullanılan alan olarak bilinmektedir. Genellikle yapı çalışmalarında veya taşımacılık gibi noktalarda hatta havacılık gibi sektörlerde uçak, araba, tarım makineleri, kamyon, tır, dev boyutlu konteyner gibi büyük eşyaların belirli bir süre muhafaza edilmesi için hangar kullanılır. Hangar, çok uzun süre ve standart bir şekilde daima kullanılacak ise betonarme ya da çelik konstrüksiyon yapılar tercih edilebilir. Ancak kısa süreli yani geçici kullanımlar için hangar çadırı tarzında bir kullanım daha pratik ve faydalı olacaktır.
Örneğin, nakliyat ve taşımacılık sektöründe genellikle gümrük noktasında hizmet veren işletmeler, ülke içerisindeki farklı bölgelerden ürünlerin teslimini sağlar ve geçici depolarda bu ürünleri muhafaza ederek sonrasında gümrükten geçirip, yurt dışına çıkışını gerçekleştirir. Bu konumdaki işletmelerde geçici süre büyük boyutlu ürünlerinin depolanması gerektiğinde, hangar çadır sistemleri kullanılabilir.
Belirli dönemlerde inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için bazı kentlerde süreli şantiye kurulumları sağlanır ve bu şantiyelerde büyük boyutlu iş makineleri, vinç sistemleri ve elektronik sistemler kullanılması gerekebilir. Bazen birkaç yıllık bazen birkaç aylık bir çalışma için kurulan bu şantiyelerde iş makinelerinin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi ve kullanılmadığı zamanlarda korunması gibi amaçlar ile hangar tarzı çadırlar kurulur.
Depo ise hangar yapısına göre biraz daha küçük boyutlu ve akla gelebilecek her ürün ya da eşyanın saklanabileceği boyutlara sahiptir. Örneğin, depo içerisinde belirli bir süreliğine gıda maddeleri muhafaza edilebileceği gibi elektronik eşyalar, inşaat eşyaları ve yine araçlar muhafaza edilebilir. Genellikle endüstriyel tesisler tarafından kullanılan depo çadırları belirli bir süre işletme dışında muhafaza edilmesi gereken hammaddeleri veya taşımaya alınacak ürünleri saklamak için tercih edilmektedir.
Aslında hangar ve depo çadırları güneş, yağmur ve hava şartlarından korumak için uygulanan sistemler olduğundan dolayı bu sistemler farklı amaçlar ile de kullanılmaktadır. Kullanımı yapısı sayesinde kimi zaman bir iftar çadırı kimi zaman bir festival çadırı gibi benzer bir yapı oluşturabilir. Uzun ömürlü bir kullanım yapısına sahip olması ile birlikte depo çadırları örnek olarak şantiyelerde kullanıldığında bir yıl boyunca yapılan inşaat çalışması süresince inşaat malzemelerinin ve ofis malzemelerinin muhafazası için tercih edilebilir.
Şantiyelerde belirli süreler ile kullanılan depo çadırları istenilen zaman şantiye hizmetlerinin tamamlanması ile birlikte kolayca sökülerek muhafaza edilebilir. Ardından ilerleyen dönemlerde başka şantiyelerde tekrar kurularak kullanılabilir. Bu gibi bir avantajın elde edilmesi ile birlikte depo çadırları akla gelebilecek birçok farklı noktada büyük avantajlar ve kullanım kolaylıkları sağlamaktadır.
Geçici süreyle branda sistemleri ile birlikte oluşturulan hangar çadırı ve depo çadırı sistemleri, çok büyük avantajlar ortaya çıkarmaktadır. Avantajlar arasında ilk olarak betonarme ya da çelik konstrüksiyon gibi yapılara göre hızlı kurulum sistemi bulunmaktadır. Branda Evim sayesinde bu sistemlere ihtiyaç duyduğunuzda, kullanılacak alanın ölçülerine göre ve istenilen kullanım amaçlarına göre hızlı bir şekilde tasarım yapılarak, üretim ve uygulama gerçekleştirilir.
Bu sistemler farklı bir avantaj olarak daha düşük maliyet ortaya çıkarmaktadır. Özellikle geçici bir şekilde kullanılacak bir depoya ihtiyaç duyuluyorsa, betonarme bir yapı çok yüksek bir maliyet ve büyük bir işçilik ortaya çıkaracaktır. Daha düşük maliyetler ve daha az işçilik ile birlikte zaman tasarrufu sağlayan bir depo çadırı fabrikalar, şirketler, süreli mal stoku gerçekleştiren ticari işletmeler için en pratik ve hızlı çözümlerden birisidir.
Depo ve hangar çadırları mimari açıdan da çok kolay bir şekilde farklı tasarımlar sayesinde üretilerek uygulanabilir. Örneğin, kullanılan kumaşın rengi açısından bakıldığında, genellikle beyaz, siyah veya gri gibi kumaş renkleri tercih edilirken, isteğe bağlı birçok farklı renk ve uygulama türü de seçilebilir. Çadırların üzerinde isteğe bağlı bir şekilde kurumsal dijital giydirme, renklendirme, desen çalışmaları yapılabilir veya güneş ışınlarını yansıtması konusunda uygun renkler tercih edilebilir.
Branda Evim tarafından yapılan uygulamalarda tercih edilen branda kumaşı sayesinde de güneş, yağmur, kar, dolu, soğuk hava ve rüzgar gibi birçok farklı dış faktör ve darbelere karşı çok yüksek dayanıklılık oluşturan bir sistem elde edilmektedir. Temel olarak bu sistemler herhangi bir izin gerekmeden birçok farklı alanda aynı gün içerisinde dahi kurulabilen ve istenilen tüm ölçeklerde inşa edilen yapılar oluşturmaktadır. İskelet yapısı çelik konstrüksiyon ile elde edilirken, alev yürütmez bir branda kumaşı kullanılır ve sistemler çoğu zaman 20 yıl gibi uzun bir ömür ile büyük bir avantaj sunmaktadır.
Tıklayın Arayın
Yavuz Sinan Mah. Atatürk Bulvarı. İMÇ 6. Blok
No:68/6308
Fatih/İstanbul